Varför detta hat emot Stockholmare? Tord Lantz menar att vi behöver våra Stockholmare samt våra turister, men en mer nyanserad debatt behövs istället för hat!

Jag skrev samma text i Fb-gruppen ’Stoppa färjan’ och fick svar från admin att de ”bara vill stoppa persontrafiken under Corona”…
Är jag ute och cyklar eller vad tycker ni?
Visserligen fokuserar jag lite på godstrafiken i mitt inlägg som exempel, men vad jag menar är den allmänna fientligheten hos vissa element mot ’stockholmare’ m fl som vill till vår vackra ö och vad den i slutändan resulterar i när ’trollen’ ger ljud för sin rädsla och sitt missriktade hat.

Upp till kamp & Fight Corona ????

”Men vänta nu hörni – hur tänker ni egentligen som sitter och jublar över en försening? (Avser ett enskilt försenat färjeanlöp..).

Tror ni på allvar att det bara sitter onda ’pestsmittade’ s k stockholmare på båten, som bara vill ner till ön för att invadera och infektera?

Tänker ni ö h t på att båten är vår landsväg, och med den kommer det dagligen gods som vi gotlänningar behöver till våra butiker/affärer, som vi själva ska köpa/sälja och konsumera för att vi ska kunna överleva här på ön.

Vad ska ni då göra och f f a vem ska ni då skylla skälla och bli arga på när hyllorna gapar tomma nästa gång ni ska handla ert ’fredagsmys’ på Coop, Ica eller Willys.

Jag trodde fokus var att stoppa Corona-smittan att komma till ön och inte Corona-leveransen till Systembolaget!?

Vad jag vill säga är, att sitta och klappa händerna åt en försenad färja hjälper er inte mot smittan, för då har ni redan tappat fokus på kärnfrågan och uppför er inte speciellt rationellt eller eftertänkt.

Vi/Gotland har alltid varit, är fortfarande, och kommer för alltid att vara beroende av vår handel med ’fastlandet’ för att överleva.

För jag tror inte ni alla tänker bli livegna och totalt självförsörjande fr o m nu pga Corona-viruset eller?
Ni vill handla i er affär och att hyllorna då ska vara fyllda med exakt den produkt/vara som ni vill ha där och då eller just nu, annars börjar missnöjet om igen, nya Facebook-grupper bildas, hat desinformation och fake news sprids åter och allt är tillbaka på ruta ett igen.

Denna försenade, och inte inställda, färja räddar inte er från Corona-smittan – men den ställer till det för mig själv och min lokala verksamhet (äger och driver för info tillsammans med min bror, Keges Grosshandel, ett lokalt familjeägt/-drivet företag som min far grundade 1985), och den ställer till det för många lokala företag liknande mitt eget, som står och väntar på nödvändiga dagliga leveranser, som gör att vår verksamhet ska kunna överleva även denna kris, och slippa varsla, permittera, säga upp, sparka personal – och för att vi inte ska gå i konkurs.

Så innan ni applåderar och hurrar nästa gång här på Facebook – tänk gärna efter innan ni trycker på skicka/publicera.

Hur påverkar egentligen detta dig själv i långa loppet, men f f a – vad tillför din kommentar till debatten, hjälper du till att förbättra situationen för alla som just nu kämpar för att rädda sitt eller andras jobb, och hjälper just din ’expertis’ oss alla mot, i detta fall, Corona-viruset?

Om inte – skicka det inte..!

Utan se istället vad du kan göra för att förbättra för alla här på ön, så att alla kan få överleva både smittan och den troligen största ekonomiska kris de flesta av oss nu levande i arbetsför ålder någonsin kommer att få uppleva.

För smittan är bara toppen på isberget – vad smittan sedan åstadkommer med oss och resten av världen kommer det att ta många långa år innan allt är tillbaks till det ”normala” igen – om nånsin…

Så dags att vara lite ödmjuk tycker jag personligen, och att fokusera på RÄTT saker – och dit tillhör inte en försenad färja.

Tack för ordet, njut av våren, var rädda om varandra – och ha en fin helg allihopa, gotlänningar, stockholmare och allt annat ’löst folk’ ☀️???”

/Frid vare med Eder Tord Lanzt Grosshandlare Gotland